Jostain netistä tämänkin ohjeen olen löytänyt ja sitä hiukan muokannut omakseni, mutta tällä ohjeella leipoo sellainenkin joka ei leivo normaalisti. Sillä tämä onnistuu aina. Siis ihan aina, jos muistaa ottaa piirakan vaan ajoissa pois uunista! :D

150 g margariinia 

  • 1,5 dl sokeria  

  • 3 dl jauhoja

  • 1 muna

  • 0,75 dl maitoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vanilliinisokeria

  • Omenoita sen mukaan, kuinka paljon haluaa niitä laittaa.

  • kanelia


  •  

    1. Sulata rasva 

    2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

    3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

    4. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa. Huom. Muistakaa että leivinjauhetta ei saa sekoittaa kovaa, joten kannattaa laittaa se vasta sen jälkeen, kun muut aineet on taikinassa.

    5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle kuoritut omenapalat. Tällä taikinalla onnistuu piirakat myös muista hedelmistä, kannattaa kokeilla.

    6. Ripottele pinnalle kanelia, sekä sivuun alussa jätetty taikina.

    7. Paista 200 asteessa n. 30 min. Kiertoilmauunissa kun paistelee, niin kannattaa olla tarkkana, ainakin itse olen huomannut että 25 min. alkaa olemaan jo riittävä aika.